-Pre početka bilo kakvog vežbanja, konsultujte svog lekara.

-Upotreba TubeR-a na nepravilan način može dovesti do ozbiljnih povreda.

-Ukoliko ste alergični na lateks izbegavajte upotrebu TubeR-a.

-Ukoliko koristite sidro za izvođenje vežbe, uvek proverite da li su vrata dobro zatvorena. Preporučuje se da se vežbe izvode uvek sa suprotne strane vrata u odnosu na onu stranu na koju se vrata otvaraju (poželjno je da se vrata otvaraju od vas, a ne ka vama). Takođe, da biste bili 100% sigurni da se vrata neće otvoriti, zaključajte ih.

-TubeR nije igračka. Pre nego što dozvolite detetu da vežba sa TubeR-om konsultujte lekara.

-Ukoliko prilikom vežbanja osetite bilo kakve tegobe, odmah prekinite trening.

-Nakon prvih nekoliko treninga (a često i nakon toga) verovatno ćete osetiti zamor i bol u mišićima. Ova pojava je sasvim normalna, posebno kod ljudi koji nisu fizički aktivni, ali i kod aktivnih sportista usled povećanja intenziteta ili obima treninga. Ukoliko bol ne prođe za 3 do 4 dana, konsultujte svog lekara.

-Oštrim predmetima možete oštetiti TubeR (prstenje i sl.)  -Gume ne smeju biti direktno izložene suncu kao ni ekstremnim temperaturama.

-Pre svake upotrebe pogledajte da li postoje oštećenja na gumama ili drugim delovima TubeR-a. Tragovi istezanja na delovima na kojima se guma oslanja na sidro su normalni (kao i promena boje usled prirodnog procesa starenja gume), ali ukoliko nađete pukotinu, ili neki drugi znak oštećenja obavezno zamenite gumu.

-Sve vežbe izvodite na sopstvenu odgovornost.